Arbitrage weer teruggefloten: tweede rode kaart NEC in De Kuip geseponeerd

NEC kan zaterdag tegen SC Cambuur gewoon een beroep doen op Philippe Sandler. De 26-jarige verdediger kreeg woensdag in de KNVB-bekerwedstrijd tegen Feyenoord de rode kaart, maar die blijkt onterecht te zijn gegeven. De aanklager betaald voetbal heeft de kaart geseponeerd.

De Nijmeegse club verdedigde woensdag in De Kuip een 0-2 voorsprong toen Sandler de bal in de slotfase tegen zijn arm kreeg aangeschoten. Scheidsrechter Rob Dieperink gaf Feyenoord een strafschop en Sandler de rode kaart. Volgens de aanklager is het echter niet bewezen dat de verdediger ‘bewust op onreglementaire wijze een doelpunt voorkomt’.

Feyenoord kwam dankzij de penalty, benut door Orkun Kökçü, in de slotfase terug en kwam kort daarna op 2-2 via Igor Paixão. Het tiental van NEC nam in de verlenging nog de leiding en kwam terug van de 4-3 van Feyenoord, maar moest na strafschoppen alsnog buigen.

Márquez

Het is de tweede keer in korte tijd dat een rode kaart voor NEC op bezoek bij Feyenoord wordt geseponeerd. In de competitie kreeg Iván Márquez nog voor rust en na het zien van de beelden rood vanwege een overtreding. Ook die prent bleek onterecht en werd geseponeerd door de aanklager.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes