Arbiter door bakfiets en discutabele beslissingen onderwerp van gesprek in Den Haag

Edwin van de Graaf was de gebeten hond voor Go Ahead Eagles. De arbiter drukte met twee beslissingen een stempel op het bekerduel met ADO Den Haag.

Dat Van de Graaf met zijn bakfiets vanuit zijn woonplaats Voorburg richting het ADO-stadion reed om het bekerduel te fluiten, was misschien al niet zo handig. De beelden van zijn fietstocht doken via Instagram op.

Tijdens de wedstrijd was er ook genoeg stof tot napraten over de arbiter. Het ontbreken van de VAR werd donderdag gevoeld door Go Ahead Eagles. Twee keer had het de videoarbiter waarschijnlijk ingegrepen en Van de Graaf naar de kant hebben geroepen voor een nieuw oordeel. Maar de penaltyclaims na de acties ten opzichte van Jahnoah Markelo en Sylla Sow bleven onbeantwoord.

Go Ahead-trainer René Hake had zo’n zijn eigen gedachten over de beslissingen van Van de Graaf. ‘Naar mijn mening moet de bal minimaal een keer op de stip, in de eerste helft. Volgens mij raakt hij gewoon de voet. Ik weet niet wat er nog meer moet gebeuren’, aldus de coach tegen ESPN. ‘En die tweede, dat is aan het shirt trekken.’

De Go Ahead-trainer kreeg steun van zijn ADO-collega Dick Advocaat. ‘Het was een heel moeilijke wedstrijd. We hebben heel hard gewerkt en een beetje geluk gehad’, zei de Haagse trainer. ‘Het was een honderd procent penalty, dat ben ik met je eens. Maar ze hebben genoeg kansen gehad om niet de scheidsrechter de schuld te geven.’

Hake weigerde ook de schuld voor de uitschakeling bij de arbitrage te leggen. ‘Los van de penalty’s, we hadden goals kunnen en moeten maken. Maar als je met 0-1 voorkomt via een strafschop, dan is het wel een stuk makkelijker.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes