Voor cokesmokkel veroordeelde Frank Masmeijer maakt tv-comeback

Masmeijer wordt op dit moment gevolgd door een cameraploeg van Viaplay, zo laat een woordvoerder weten aan Shownieuws. De zender is bezig met een documentaire over de gevallen tv-presentator, die niet lang geleden vervroegd is vrijgelaten uit de gevangenis.

De 61-jarige presentator zat sinds 2018 een 9-jarige celstraf uit wegens betrokkenheid bij een cokedeal, maar kreeg, tot ieders verbazing, gratie van koning Willem-Alexander. Wanneer de docu over Masmeijer verschijnt is niet duidelijk. Naar verluidt worden de opnames in mei van dit jaar afgerond. Het zou de eerst keer zijn dat Masmeijer zijn verhaal doet in de media.

Bijzonder verhaal

En dat verhaal blijft linksom of rechtsom toch een curieuze opeenvolging van gebeurtenissen. Door programma’s als de Holidayshow en Helemaal alleen in je eentje, groeide de geboren Assenaar in de jaren 80 en 90 uit tot populaire tv-presentator. Zijn opvallende voorkomen leverde hem op enig moment de bijnaam ‘het sprekende gebit’ op. Masmeijer schopte het in die tijd zelfs tot hét gezicht van de NCRV.

Maar aan de samenwerking met die omroep kwam in 1994 abrupt een einde. Masmeijer zou niet meer bij de omroep passen. Tegelijkertijd ging er ook een verhaal rond dat de presentator voorafgaand aan zijn laatste show stiekem een antwoord op een vraag zou hebben doorgespeeld aan een vriend van hem, waarna de man in kwestie een droomreisje won.

Na enkele minder succesvolle samenwerkingen in medialand besloot Masmeijer het over een andere boeg te gooien. Hij vertrok naar België en runde samen met een compagnon een paar horecazaken in het shoppingcentrum van Wijnegem en van Waasland. Later kwam daar de Loteling bij, een gerenommeerde brasserie in Schilde.

(via bovenstaande link lees je meer over Masmeijer en zijn betrokkenheid bij het criminele circuit)

Horeca en coke

In 2014 wordt Masmeijer ineens opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij de invoer van meer dan 400 kilo coke – een deal waarmee meer dan 23 miljoen euro gemoeid was. Een jaar later komt hij tijdelijk vrij, maar in 2019 wordt hij dan toch echt veroordeeld. Masmeijer moet negen jaar zitten én een geldboete van 90.000 euro aftikken.

De veroordeling vindt in België plaats, maar ‘het sprekende gebit’ mag zijn straf in Nederland uitzitten, in de PI Nieuwegein. De negen jaar zit hij echter nooit uit. Frank Masmeijer heeft namelijk gratie gekregen van de koning. Waarom? Dat is niet helemaal duidelijk. Omstandigheden in de persoonlijke levenssfeer lijken de aanleiding te zijn. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een gezondheidskwestie. Of omdat hij voor zijn kinderen of ouders moet zorgen.

De beslissing om hem vervroegd vrij te laten kwam voor Masmeijer zelf in ieder geval als een totale verrassing, liet hij in de Telegraaf weten. Wellicht dat de aantaande documentaire meer duidelijkheid verschaft over de gratieverlening aan de cokesmokkelende showman.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes