Van Royen bedankt Monique Smit en Kim Feenstra na hetze

Heleen van Royen is met terugwerkende kracht dankbaar dat Monique Smit en Kim Feenstra zich online negatief uitlieten over het werk van schrijver Pim Lammers. Mede door hen staat literatuur weer op de kaart, zo stelde de schrijfster donderdag in de SBS6-talkshow HLF8.

“Ik wil Monique Smit en Kim Feenstra bedanken, die hebben de boeken weer op de kaart gezet, dat is eigenlijk fantastisch”, sprak Van Royen. “Als ik tegen iemand zeg dat ik schrijver ben is het antwoord meestal negen van de tien keer, misschien wel negentien van de twintig keer: ik lees nooit boeken. Dat is heel verdrietig. Maar door Kim en Monique zijn boeken weer helemaal hot, de Kinderboekenweek is hot.”

De vraag naar boeken van Lammers is enorm toegenomen sinds zaterdag duidelijk werd dat hij doodsbedreigingen krijgt vanwege zijn rol in de aankomende Kinderboekenweek. De doodsbedreigingen volgden na een onlinehetze op sociale media, waarbij ook Smit en Feenstra zich negatief uitlieten. Zij deelden een fragment uit een verhaal dat Lammers bijna tien jaar geleden voor volwassenen schreef, over de relatie tussen een tienerjongen en zijn trainer.

Lammers trok zich vanwege de bedreigingen terug als schrijver van het kinderboekenweekgedicht.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes