Spelers Al Hilal krijgen bonus van prins voor finaleplek WK clubs

De Saudische prins Alwaleed bin Talal geeft de spelers van voetbalclub Al Hilal een forse bonus voor het bereiken van de finale van het WK voor clubteams. In de halve finale waren de Saudische voetballers met 3-2 te sterk voor het Braziliaanse Flamengo. Die zege levert elke speler een bonus van een miljoen riyals (omgerekend ruim 247.000 euro) op.

De prins is een groot supporter van de Saudische club en liet op sociale media weten dat hij de spelers met een soortgelijk bedrag beloont indien ze zaterdag ook de finale weten te winnen. De Saudische sportzender SSC meldde dat elke speler ook al 500.000 riyals (ruim 123.000 euro) van de minister van Sport krijgt voor het bereiken van de finale.

De andere halve finale gaat woensdag tussen Real Madrid, de winnaar van de Champions League, en het Egyptische Al-Ahly. De finale is zaterdag in Rabat.

Het is de eerste keer dat een ploeg uit Saudi-Arabië in de finale van het WK voor clubteams staat.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes