Rusland voert aanvallen in Oost-Oekraïne fors op

KREMINNA (ANP/RTR) – Russische troepen hebben de aanvallen in Oost-Oekraïne aanzienlijk opgevoerd en proberen Oekraïense verdedigingslinies in de buurt van de stad Kreminna te doorbreken, zei de gouverneur van de regio Loehansk. Kreminna zelf is al maanden in handen van de Russen. Een doorbraak zou de Russische strijdkrachten een stap dichter bij de veel grotere stad Kramatorsk brengen.

Volgens gouverneur Serhiy Haidai houdt het Oekraïense leger stand maar heeft het meer wapens, zwaar materieel en artilleriemunitie nodig om stand te houden. “Ik kan bevestigen dat er een aanzienlijke toename is in aanvallen en beschietingen”, zei de regiobestuurder op de Oekraïense televisie. “Tot nu toe hebben ze geen significant succes gehad.” Bij aanvoer van munitie en wapens is volgens hem een tegenoffensief mogelijk

Kreminna ligt ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van de regionale hoofdstad Loehansk. De plaats had voor de Russische invasie een klein jaar geleden ongeveer 18.000 inwoners.

Kiev zegt dat Russische troepen proberen de volledige controle over de regio’s Loehansk en Donetsk in het oostelijke Donbas-gebied te krijgen en verwacht dat ze een groot nieuw offensief lanceren. Sommige westerse militaire analisten zeggen dat het offensief al is begonnen. Zij wijzen op de tienduizenden recent gemobiliseerde troepen die naar het front zijn gestuurd en de geleidelijke opmars van het Russische leger.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes