Na ruim 80 uur nog steeds overlevenden uit puin gehaald

ANKARA (ANP/RTR) – Meer dan 80 uur na de aardbevingen in Turkije en Syrië blijven hulpverleners overlevers vinden onder het puin. Vooral uit de Turkse stad Kahramanmaras, in het centrum van het rampgebied, komen verhalen van mensen die na bijna vier dagen vast te zitten levend worden teruggevonden.

De Turkse televisiezender TVNET toonde beelden hoe reddingsdiensten in die stad een familie van zes onder het puin vandaan halen. Enkele uren eerder hadden hulpverleners er ook al een éénjarig meisje en haar moeder uit het puin bevrijd.

In Hatay, waar het Nederlandse Urban Search and Rescue-team (USAR) actief is, zijn drie kinderen van dezelfde familie gered. En in Diyarbakir, ten oosten van het rampgebied, verlosten hulpdiensten een 8-jarige jongen van tussen de brokstukken.

De hulpverleners voeren een race tegen de klok. Na meer dan drie dagen neemt met elk uur de kans af dat er nog mensen levend onder het puin zitten. Zeker omdat de temperaturen ‘s nachts tot onder het vriespunt zakken.

Volgens de Turkse overheid zijn in totaal 100.000 hulpmedewerkers in de regio actief. Die hebben gezamenlijk al 8000 mensen kunnen bevrijden.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes