Laatste dag Caribenreis koningspaar en Amalia is op Saba

De laatste dag van de kennismakingsreis van prinses Amalia met het Caribisch deel van Nederland speelt zich af op Saba. Het koningspaar en de prinses vertrekken donderdagochtend vanaf Sint Maarten naar Saba, het kleinste eiland van de zes eilanden die bij Nederland horen.

Het bezoek aan Saba, een bijzondere gemeente met zo’n 2000 inwoners, staat onder meer in het teken van duurzame energie. Zo bezoeken de Oranjes elektriciteitsbedrijf Saba Electric Company, maar maken ze ook een wandeling door het dorp Windwardside, bezoeken ze een Johan Cruijff Court en krijgen ze te horen over het herstel van de zee-egel.

Saba is de zesde en laatste bestemming die het koningspaar en de prinses aandoen in het kader van de kennismaking van de 19-jarige Amalia. De afgelopen twee weken bezochten zij Bonaire, Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius. Donderdagavond volgt nog een persgesprek, waarbij aanwezige media uitgebreider hun vragen aan de Oranjes kunnen stellen. Daarna keert het koninklijk gezelschap weer huiswaarts.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes