Koningspaar en Amalia naar Sint-Eustatius

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia vliegen woensdagochtend van Sint-Maarten naar Sint-Eustatius, de een na laatste bestemming van het kennismakingsbezoek van de 19-jarige prinses aan het Caribisch deel van Nederland.

De bezoeken aan de eilanden Sint-Eustatius en Saba, die morgen op de planning staan, duren slechts een dag. De eilanden zijn, samen met Bonaire, bijzondere gemeenten van Nederland.

Op de planning staat onder meer een kennismaking met de autoriteiten van Sint-Eustatius, een gesprek met jongeren over hun toekomst, een culturele manifestatie en een wandeling door de historische kern van hoofdstad Oranjestad. Bij dat laatste onderdeel wordt ook het slavernijverleden van het eiland aangekaart.

Sint-Eustatius telt meer dan twintig nationaliteiten. De huidige inwoners stammen af van Europese kolonisten, Afrikaanse tot slaaf gemaakten, Aziatische contractarbeiders en een kleine minderheid van elders. Op het kleine eiland wonen iets meer dan 3000 mensen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes