F1 in het kort | De Vries kondigt nieuwe partner aan: ‘Spannende nieuwe fase in mijn carrière’

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

De Vries kondigt nieuwe partner aan: ‘Spannende nieuwe fase in mijn carrière’

Nyck de Vries maakte op 9 februari bekend een nieuwe officiële partner erbij te hebben voor het 2023-seizoen. De coureur uit Friesland gaat in zee met het Nederlandse bedrijf Northwave Cyber Security. Het bedrijf heeft het hoofdkwartier in Nederland en biedt geavanceerde cyber security-diensten aan in heel Europa. ‘Ik ben erg blij te kunnen aankondigen dat Northwave mijn officiële partner zal zijn voor 2023’, vertelt De Vries in een persbericht.

‘Ik heb al een paar jaar contact met hen. Northwave is een familiebedrijf van de eerste generatie. Ze weten echt waar ze het over hebben, innoveren voortdurend op het gebied van cyberbeveiliging en richten zich op betrouwbare, langdurige relaties met hun klant. Deze spannende nieuwe fase in mijn carrière is het perfecte moment om met hen samen te werken’, zegt De Vries. Dat gevoel is wederzijds. ‘De capaciteiten, het vertrouwen en het doorzettingsvermogen van Nyck zijn belangrijke kenmerken waarop we ook vertrouwen bij het beschermen van de zaken van onze klanten’, zegt Northwave-CEO Steven Dondorp.

McLaren maakt ‘verrassende’ naam van nieuwe bolide bekend

McLaren heeft het nieuwe strijdwapen voor 2023 nog niet gepresenteerd, maar heeft woensdagavond via de officiële kanalen wel alvast de naam van de nieuwe bolide prijsgegeven. Het vanuit Woking opererende team heeft met ‘MCL60’ voor een verrassende naam gekozen. In 2017 werd namelijk de MCL32 gepresenteerd, in 2018 de MCL33 en vorig seizoen de MCL36. Je zou dus de MCL37 verwachten, maar niets is minder waar. McLaren heeft, ter ere van het zestigjarige bestaan van het team, voor de naam MCL60 gekozen.

McLaren kondigt samenwerking aan met toonaangevend logistiek bedrijf

McLaren heeft woensdagmiddag via haar eigen website bekendgemaakt de handen ineen te zullen slaan met DP World, een toonaangevende leverancier van slimme logistieke oplossingen die de handelsstroom over de hele wereld mogelijk maken. DP World zal McLaren ondersteunen bij het verbeteren van de efficiëntie en het opnieuw vormgeven van de toeleveringsketen van het team om deze sneller, slimmer en duurzamer te maken. DP World zal in 2023 niet alleen op de bolides, maar ook op de overalls van Lando Norris en Oscar Piastri te zien zijn.

Horner ziet race in New York wel zitten: ‘Zou geweldig zijn in de Big Apple’

Nadat Red Bull Racing er de presentatie van de nieuwe bolide had gedaan, sprak Christian Horner met Heute over de mogelijkheid dat er een race in New York komt, iets wat de teambaas wel zou zien zitten. ‘Het zou geweldig zijn in de Big Apple. Wat een spektakel. Racen in de grote steden van de VS is spannend. Je kunt nooit nooit zeggen. We hebben andere Noord-Amerikaanse races zoals in Montreal. Er is dus vraag naar. Dus waarom niet. Het is geweldig dat de Formule 1 ook in de VS zoveel belangstelling trekt. In Vegas zal het dit jaar helemaal losgaan.’

Ferrari onthult naam nieuwe F1-bolide week voor presentatie

Het heeft even geduurd, maar een week voor het doek van de Ferrari voor het seizoen 2023 wordt getrokken, heeft het team de naam bekend gemaakt die de auto gaat krijgen. Onder de naam SF-23 zal de Ferrari komend seizoen over de baan gaan. Waar er bij veel teams een logica zit in de naam en dus al voorspeld kan worden wat zijn opvolger wordt, is dit bij de Italiaanse renstal altijd een vraagteken. In 2020 reed het team haar 1000e race en dus kreeg het dat jaar de naam SF1000, een jaar later heette de auto SF21 en afgelopen seizoen kreeg het de naam F1-75, vanwege het 75-jarig bestaan van Ferrari. Op Valentijnsdag onthult de Scuderia het ontwerp van haar nieuwe auto.

Naam Verstappen voor zeven procent van Nederlanders onbekend

Zeven procent van de Nederlanders kent de naam Max Verstappen niet, zo blijkt uit onderzoek van Markteffect. Zij vroegen aan Nederlanders boven de 18 jaar ‘welke Nederlandse sporter ken je, al is het enkel van naam?’ Tegenover de zeven procent die hem niet kent, staat dan weer wel dat 93 procent hem wel kent en daarmee is de coureur van Red Bull Racing de populairste (oud-)sporter van het land. Hij blijft Sven Kramer (89 procent) en Ireen Wüst (84 procent) voor op de ranglijst.

Lotus F1-monteur Lazenby overleden op 86-jarige leeftijd

De monteur en maker van Hawke-auto’s David Lazenby is op 2 februari op 86-jarige leeftijd overleden, zo meldt Autosport. Lazenby, de geniale monteur van Lotus F1 Team uit de vroege jaren zestig, was actief bij het team tijdens het tijdperk van Jim Clark. Na zijn werkzaamheden bij Lotus richtte Lazenby Hawke Racing Cars op, waarvoor hij bolides produceerde voor de Formula Ford. De Brit werkte in de jaren zeventig samen met huidig technisch FIA-baas Pat Symonds. In 1977 reed Jan Lammers voor Hawke in de Formule 3.

Lotus-auto waarmee Andretti kampioen werd geveild

De auto waarmee Mario Andretti in 1978 kampioen werd zal tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in november geveild worden, meldt de Nederlandse tak van Motorsport.com. Andretti was de tweede Amerikaan die het wereldkampioenschap binnen haalde. De iconische auto zal tussen 24 en 26 november op de veiling te koop staan. De veiling wordt georganiseerd door een samenwerking tussen veilingshuis Bonhams en de F1 Paddock Club. De veiling bestaat uit verschillende exclusieve racewagens en straatauto’s. Er wordt verwacht dat de Lotus 79 tussen de 6,5 en 9,5 miljoen dollar kan opbrengen.

Szafnauer haalt nog een keer uit naar Piastri: ‘Soorten die zelfzuchtig zijn, sterven uit’

Otmar Szafnauer, de teambaas van Alpine, gaat met de Franse renstal ervoor zorgen dat het incident met Oscar Piastri geen herhaling zal kennen. Daarbij haalt de Amerikaan ook nog één keer uit naar de coureur. ‘Soorten die samenwerken overleven. Soorten die zelfzuchtig zijn, sterven uit’, wordt Szafnauer geciteerd door Total-Motorsport. ‘In de toekomst zullen we deze lessen koesteren en ervoor zorgen dat we de loopholes elimineren die Oscar in staat stelden om zich uit het contract te bevrijden.’

Schumacher in 2023 ook reservecoureur bij McLaren

McLaren kan in 2023, als onderdeel van het contract dat het team met Mercedes heeft, gebruikmaken van de diensten van Mick Schumacher. Dat heeft McLaren via Twitter bekendgemaakt. Dit betekent dat Schumacher door McLaren in 2023 ingezet kan worden tijdens een Grand Prix-weekend als Lando Norris of Oscar Piastri verhinderd is.

FIA krijgt bijval van Coulthard: ‘Lijkt een beetje op de Oscars’

De FIA heeft bijval gekregen van David Coulthard als het aankomt op de regelgeving omtrent de politieke statements van coureurs. De oud-coureur snapt dat de Formule 1 gebruikt kan worden als een platform, maar het kan volgens hem ook te ver gaan. ‘Als coureur ben je heel bevoorrecht om te doen wat je doet’, zegt Coulthard bij het Zweedse Expressen. ‘Het lijkt een beetje op de acceptatiespeech bij de Oscars. Je moet of alles benoemen of je volledig concentreren op de sport’, aldus de Schot.

Audi neemt minderheidsbelang in Sauber in aanloop naar intrede

Audi heeft een minderheidsbelang genomen in de Sauber Group, zo wordt bevestigd in een persbericht. In oktober was het al de intentie om deze maand een belang te verwerven en dat is nu officieel gelukt. ‘Dit is een belangrijke mijlpaal op weg naar Audi’s deelname aan de Formule 1, gepland voor 2026, waarvoor de Sauber Group de strategische partner van het Duitse merk zal zijn’, valt te lezen in het bericht.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes