Christina Applegate bijna 20 kilo aangekomen door ziekte

Christina Applegate vindt het moeilijk om naar het derde seizoen van de Netflix-hit ‘Dead To Me’ te kijken. De reden? Het seizoen is opgenomen nadat er bij haar multiple sclerose (MS) werd geconstateerd. Sinds de diagnose is de 51-jarige actrice zo’n 18 kilo aangekomen door medicijnen en een minder actieve levensstijl.

“Ik hou er niet van om mezelf te zien worstelen”

Pas maanden nadat de serie op Netflix uitkomt, durft Christina het aan om de afleveringen te kijken; normaal gesproken krijg je die als hoofdrolspeler natuurlijk al eerder te zien. Bingen zit er niet in; Christina moet zelfs een paar keer stoppen als het haar even te moeilijk wordt. “Ik hou er niet van om mezelf te zien worstelen”, zegt ze in The Los Angeles Times. “Ook kwam ik veertig pond aan door inactiviteit en medicijnen en ik zag er niet uit als mezelf. Ik voelde me niet mezelf.”

“Op een gegeven moment kon ik afstand nemen van mijn eigen ego en beseffen wat een prachtige televisie het was”, vervolgt Christina, die de rol van Jen Harding in de reeks vertolkt. “Alle scènes waar ik niet in zat, waren zo leuk om voor het eerst te zien en mee te maken.”

Bij Christina werd begin 2021 de diagnose MS vastgesteld. Eerder zei ze dat haar rol in de Netflix-serie Dead to Me misschien haar laatste rol zal zijn. De Amerikaanse weet niet of ze straks nog in staat is om te acteren. 

Multiple sclerose is een aandoening aan de hersenen en het ruggenmerg. Er ontstaan ontstekingen in het lichaam die ervoor zorgen dat de hersenen sommige functies niet goed kunnen uitvoeren. Een belangrijk symptoom is bijvoorbeeld moeite hebben met praten en bewegen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes