Brown bezocht Red Bull Powertrains en ‘voert voorzichtige gesprekken met Honda voor 2026’

McLaren en Honda zijn gesprekken aan het voeren over een mogelijke nieuwe samenwerking tussen de twee partijen, zo meldt The Race. De Britse formatie en de Japanse krachtbron hebben het al eens eerder geprobeerd, maar dat bleek toen geen match te zijn. Honda en Red Bull Racing gaan de wegen aan het einde van 2025 scheiden, dus is er een opening voor Honda om zich opnieuw aan een Formule 1-team te koppelen.

McLaren en Honda zijn absoluut geen vreemden voor elkaar. De Britse renstal reed van 2015 tot en met 2017 met de Japanse krachtbron, maar toen verliep het echter niet heel soepel. Honda stapte over naar Red Bull en heeft sindsdien grote stappen gemaakt. Met Honda won de Oostenrijkse renstal de rijderstitels van 2021 en 2022, en het constructeurskampioenschap van 2022. Aangezien Red Bull aan het einde van het 2025-seizoen afscheid zal nemen van Honda, vanwege de deal met Ford, kan er een McLaren-Honda reünie komen. De gesprekken tussen de twee partijen bevinden zich nog in een heel vroeg stadium, maar ze zijn er wel.

Brown nam een kijkje bij Red Bull Powertrains, Audi ook nog een optie

Nadat McLaren gedag zei tegen Honda, nam Mercedes de rol als motorleverancier over. Sinds het 2018 seizoen rijdt de Britse renstal met de Duitse krachtbron. Het 2026-seizoen, het jaar waarin de nieuwe krachtbronreglementen ingaan, kan daar wel eens verandering in brengen. McLaren-CEO Zak Brown bracht een bezoekje aan de Red Bull Powertrains om te kijken hoe Honda nu te werk gaat. Het kan een uitdaging zijn voor de nieuwe opzet van Red Bull-Ford om de capaciteit te hebben om naast Red Bull Racing en AlphaTauri een derde team te leveren, maar Christian Horner heeft eerder aangegeven dat hij uitgerust wil zijn om klanten te bevoorraden.

McLaren’s andere opties zouden zijn om op een gegeven moment ook de prille Audi-opstelling uit te proberen. Audi bouwt een motor voor 2026 en koopt het Sauber-team, dat nu wordt gerund door Brown’s voormalige McLaren-teambaas Andreas Seidl. ‘We zijn erg blij met Mercedes’, heeft Brown in 2022 laten weten. ‘Ik ben ervan overtuigd dat je een wereldkampioenschap kunt winnen met een motor van een klant’, vervolgt de Amerikaan. ‘Het heeft duidelijk voordelen om een fabrieksteam te zijn met de geavanceerde kennis die je opdoet. We hebben een langlopend contract met Mercedes, zijn erg blij met de samenwerking en besteden nog niet te veel tijd aan het nadenken over 2026 en daarna’, aldus Brown.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes