‘Ajax maakt serieus werk van Ward; directeur mag meteen voor buitenlandse club werken’

Ajax lijkt serieus door te willen pakken voor Julian Ward. De afzwaaiend sportief directeur van Liverpool is dé nummer één kandidaat om de openstaande functie in Amsterdam te gaan vervullen, meldt nu ook The Telegraph. Als de deal rond komt, zou Ward bovendien meteen aan de slag kunnen bij Ajax.

Dat laatste werd de afgelopen dagen nog in twijfel getrokken. Ward zou namelijk een clausule in zijn contract hebben staan die stelt dat hij twee transferperiodes, met andere woorden één seizoen, zou moeten wachten voor hij bij een andere club aan de slag mag. Dat klopt, maar die regel is alleen van toepassing op Premier League clubs, zo stelt The Telegraph.

Dat betekent dat de weg vrij is voor Ward om bij Ajax aan de slag te gaan, mocht hij tot een akkoord komen met de Amsterdammers. Die lijken zelf in ieder geval graag te willen. Edwin van der Sar is als algemeen directeur naar verluidt nadrukkelijk betrokken bij de onderhandelingen, ook omdat hij Ward al kent vanwege de Champions League-confrontaties tussen Ajax en Liverpool en omdat hij Liverpools trainingscomplex bezocht om inspiratie op te doen voor De Toekomst.

Ward nadrukkelijk gelinkt aan Ajax

Het bericht van The Telegraph volgt op de berichtgeving van de gelijknamige Nederlandse krant eerder deze week. Chef voetbal Valentijn Driessen bracht het nieuws als eerste tijdens de uitzending van Vandaag Inside. Dat Ward weggaat bij Liverpool is een ding dat zeker is. Dat kondigde hij eind 2022 al aan, naar verluidt tot verbazing van de club. Ajax lijkt nu dus nadrukkelijke pogingen te doen om zijn volgende werkgever te worden.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes