Tanja Jess: “Dat hebben ze mij niet verteld”

De overgang, zowat iedere vrouw hoopt dat het lang genoeg wegblijft en dat ze er niet te vroeg mee te maken krijgen. Ook Tanja Jess was helemaal niet blij toen het zover was.

Zij lijdt door de overgang aan geheugenverlies, en dat is geen pretje. “Mensen die zeggen dat ouder worden leuk is, jokken. Het is niet leuk om fysiek krakkemikkig te worden”, zucht ze in Weekend.

Bovendien gaat dat alles ook nog eens gepaard met het voelen en krijgen van kwaaltjes en allerlei andere pijntjes. Dat de menopauze ook nog eens om de hoek loert, maakt het helemaal compleet.

“De overgang bestaat over het algemeen uit drie fases en ik zit in de post-menopauze. Ik vind het jammer dat het nog steeds zo’n taboe is. Ik wist alleen maar dat je opvliegers en stemmingswisselingen kunt krijgen.”

Maar er komt nog veel meer bij kijken, dingen waar Tanja niet vanop de hoogte was. “Je haar valt ervan uit, je kunt een droge huid krijgen, je voelt je soms heel soms en depressief, je hebt gewrichtspijnen en onrustige benen. En soms ook nog paniek- en angstaanvallen”, besluit ze.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes