Spakenburg nog drie wedstrijden verwijderd van Europa na zege op Katwijk

Spakenburg is de verrassendste naam in de kwartfinale van het bekertoernooi. Woensdagavond nam de ploeg van Chris de Graaf de strafschoppen beter dan tegenstander Katwijk, waarmee het zich kan opmaken voor een prachtige avond tegen één van de zeven andere ploegen die deze schifting overleefden of dat nog gaan doen.

De Westmaat had er zin in, en Spakenburg ook. De blauwhemden waren vanaf de aftrap sterker dan Katwijk en kregen in de eerste helft verschillende mogelijkheden. Wimilio Vink en Floris van der Linden kregen de grootste, allebei met het hoofd en allebei zonder succes. Katwijk stelde er weinig tegenover en werd tien minuten voor rust tot achtervolgen veroordeeld: Floris van der Linden kopte raak.

Na rust kwam Katwijk meteen tot meer gevaar dan in de gehele eerste helft, maar een poging van Mukhtar Suleiman werd van de lijn gehaald. Na een uur spelen werd het blaffen door de bezoekers uit de Bollenstreek overgezet in bijten. Killian van Mil scoorde na een knappe aanval van Katwijk, en even later was Robin Scholte dicht bij 1-2. Alessandro Damen hield Spakenburg op de been.

Daarna nam het spektakel af en koerste de wedstrijd op een verlenging af. Daarin wist ook geen van beide partijen een beslissing te forceren, waardoor die vanaf de strafschopstip moest volgen. Katwijk zak één van hun pogingen tegen de paal belanden, en Damen pakte een andere inzet. De thuisploeg was zelf wel vier keer trefzeker vanaf de stip, waarmee de kwartfinaleplek én de bijbehorende veldbestorming een feit waren.

Daarmee is Spakenburg de eerste club uit de amateurafdelingen die de kwartfinale van de beker haalt in zeven jaar tijd. VVSB en HHC Hardenberg presteerden het in 2016. Verder kregen deze eeuw nog vijf ploegen van buiten het betaalde voetbal hetzelfde voor elkaar: Jong Ajax (2002), Quick Boys (2008), Noordwijk (2011), GVVV (2012) en JVC Cuijk (2014).

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes