Ricciardo doet boekje open over relatie met ‘volwassenere’ Verstappen

Daniel Ricciardo heeft altijd wel een goede relatie met Max Verstappen gehad, behalve op één moment. Zo kwamen de twee samen bij een ongeluk tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2018. Meer dan een smetje op zijn goede band met de Nederlander vindt Ricciardo dat niet.

‘Natuurlijk was er de clash in Baku. Maar afgezien daarvan denk ik dat we altijd een redelijk goede relatie hebben gehad’, vertelt de Australiër aan de Duitse tak van Motorsport.com. De relatie was wel altijd heel competitief, merkte de 33-jarige. ‘Maar we hadden ook een hele goede persoonlijke relatie. We communiceren ook via berichtjes, en zo’, legt hij uit.

Verstappen volwassener sinds vertrek Ricciardo

Dat incident in Bakoe ligt dan ook ver achter hun rug, stelt Ricciardo, die dit jaar weer terug is bij Red Bull Racing en een positieve ontwikkeling opmerkt bij Verstappen. ‘Het was heel erg leuk om terug te zijn, bij het team natuurlijk, maar ook bij Max. Ik denk ook dat ik hem in de paar jaar dat ik nu niet bij het team ben, heb zien groeien. Hij is volwassener geworden. Zeker als coureur, maar ik denk ook als persoon.’

In de tijd dat Ricciardo weg was bij Red Bull werd Verstappen tweemaal op rij wereldkampioen. ‘Het is dus leuk om zijn succes en ontwikkeling als rijder te zien. Maar ik denk dat hij het heel goed heeft volgehouden. En om eerlijk te zijn, lijkt hij mooi onveranderd te zijn, afgezien van volwassener te zijn geworden als persoon’, besluit de oud-coureur van onder meer Renault en McLaren.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes