Oh dear: slecht nieuws voor Meghan in rechtszaak tegen halfzus

De hertog en hertogin moeten tóch getuigen in de lasterzaak van Meghans halfzus. Dit heeft een rechter in Florida vandaag bepaald, ondanks de verwoede pogingen van de Sussexes om dat te voorkomen.

Beklaagdenbankje

Met alle media-aandacht voor de Sussexes, komen er een hoop mensen in beeld die hun verhaal doen over Harry en Meghan. Zo sprak de Duchess openhartig over de (niet-bestaande) relatie met halfzus Samantha. Die nam haar dat niet in dank af, en besloot Meghan voor het gerecht te slepen.

x

Het gaat specifiek om de lasterzaak die Samantha Markle tegen de hertogin heeft aangespannen. Deze draait om het Oprah-interview van de Sussexes uit 2021, en claimt dat Meg ‘aantoonbaar onware en valse uitspraken’ deed voor een ‘wereldwijd publiek’. Dat laatste punt is uiteraard moeilijk te weerleggen: we zijn twee jaar verder en nog altijd raken we over de hele wereld niet uitgepraat over het explosieve interview.

Sussexes voor het gerecht

Onderdeel van de zaak zou ook zijn dat Meghan en Harry zélf verklaringen moesten afleggen. Dit probeerde het juridisch team van de Sussexes wanhopig te voorkomen, of toch in elk geval on hold te zetten. Dat plan gaat echter niet door.

“Verweerder Markle toont niet aan dat ongewone omstandigheden de gevraagde opschorting rechtvaardigen, of dat schade of een buitensporige last zullen ontstaan indien het gerecht geen opschorting verleent”, aldus de rechtbank. Of in andere woorden: gewoon even meewerken, mevrouw en meneer Sussex.

Nu is het afwachten wat de volgende stappen in de zaak gaan zijn voor de Sussexes. Het is in elk geval duidelijk dat Samantha’s advocaten nog tot juli hebben om de hertogelijke familie aan de tand te voelen. Op het spel staat een schadevergoeding van $75.000 dollar, maar laten we eerlijk zijn: uiteindelijk staat de geloofwaardigheid van de Sussexes hiermee ook op het spel. Dit kan dus nog een zware zaak worden voor de documentairemakers slash auteurs slash royals!

Bron: Hello! Magazine, The Independent | Beeld: Brunopress

 

Het bericht Oh dear: slecht nieuws voor Meghan in rechtszaak tegen halfzus verscheen eerst op Beau Monde.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes