Horrorhuisarts Sebastiaan van P. opnieuw opgepakt, was gewoon weer aan het werk

Huisarts Van P. opnieuw opgepakt‘, kopt streekomroep ZO-NWS dinsdag 7 februari. Aanleiding voor de arrestatie is een nieuwe aangifte van een patiënte. De dokter in kwestie staat ook wel bekend als de ‘Horrorhuisarts’ vanwege de verschrikkelijke dingen die hij op zijn kerfstok heeft.

Van P. werd vorig jaar namelijk veroordeeld voor vier verkrachtingen van patiëntes in zijn praktijk – twee slachtoffers waren boven de 80 jaar. Zijn straf: drie jaar cel plus een vijfjarig beroepsverbod.

Werkte gewoon door

Hoe kan het dat Van P. zijn werkzaamheden als huisarts na de veroordeling gewoon weer op kon pakken? Dat heeft onder andere te maken met het hoger beroep dat de arts heeft aangetekend. Hij hoefde dus niet linea recta richting de gevangenis. Daarnaast bogen het medisch tuchtcollege en de inspectie zich over de kwestie, maar liet een uitspraak op zich wachten. Het gevolg: Van P. was weer aan het werk in zijn praktijk, bevestigt ook zijn advocaat.

Tot dinsdagochtend, toen Van P. (53) wederom gearresteerd werd in zijn woonplaats Brunssum. Waar deze nieuwe verdenking precies over gaat, is niet bekend gemaakt door de politie. Wel zegt een woordvoerder dat het ‘in lijn met de andere zaken’ is.

Eerdere beschuldigingen aan het adres van ‘De Horrorhuisarts’

De recente vergrijpen zijn niet de eerste keer dat Van P. op de radar van justitie kwam. Al in 2017 wordt de arts strafgrechtelijk vervolgd voor het misbruiken van de labiele situatie waarin een patiënte verkeert.

De vrouw is onder invloed van drank en medicijnen, terwijl haar bloedeigen huisarts Van P. seks met haar heeft tijdens een huisbezoek. De Brunssumse dokter ontspringt dan echter nog de strafrechtelijke dans omdat de labiele situatie niet kan worden aangetoond en de seksuele daad door het Openbaar Ministerie (OM) niet ten laste is gelegd. Sebastiaan van P. wordt door de rechter vrijgesproken en in hoger beroep volgt er een niet-ontvankelijk verklaring voor justitie.

Helemaal vrijuit gaat Van P. niet, want het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg schorst de arts in 2020 wél. Hij krijgt één jaar schorsing, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Later blijkt dat Van P. onder de radar blijft doorwerken. Ondanks de schorsing die hij aan z’n broek kreeg.

Er volgen uiteindelijk meerdere aangiftes tegen hem voor zeker niet misselijke criminele vergrijpen. Het gaat hier om brute verkrachtingen en ontucht in 2016, 2017 en 2019. De slachtoffers, van wie twee boven de 80, zijn naar de politie gestapt om te kunnen verklaren over de gruwelijkheden die zij hebben moeten ondergaan door hun huisarts. Dit leidde uiteindelijk tot de arrestatie van Sebastiaan Van P.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes