Feyenoord bekert verder na knotsgekke avond in De Kuip

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers hebben het zichzelf enorm moeilijk gemaakt en moesten opnieuw diep gaan voor een resultaat. Uiteindelijk was Feyenoord na strafschoppen te sterk voor NEC.

Feyenoord begon met vijf wijzigingen in de basis opstelling. Alireza Jahanbakhsh, Oussama Idrissi, Mohamed Taabouni, Danilo en Quilindschy Hartman begonnen in de basis. De eerste helft was vrij matig van de ploeg van trainer Arne Slot. Aanvallend was het onmachtig en werden er amper grote kansen gecreëerd. De 0-2 achterstand tijdens de rust was dan ook een logisch gevolg van het zwakke spel dat op de mat werd gelegd.

Tijdens de rust greep Slot in door Marcus Pedersen en Danilo in de kleedkamer achter te houden. Quinten Timber en Santiago Gimenez werden gebracht. De Rotterdammers begonnen iets feller aan de tweede helft en dat leverde een aantal mogelijkheden op. Ook nu heeft Feyenoord weer erg veel moeite om grote kansen te creëren en tot kansen te komen. Met de ingevallen Javairô Dilrosun en Igor Paixão werd er nadrukkelijk gezocht naar een aansluitingstreffer.

Feyenoord kreeg via Gimenez en Lutsharel Geertruida grote mogelijkheden om te scoren. Mattijs Branderhorst bleek echter een sta in de weg. De doelman van NEC zorgde er persoonlijk voor dat de uitploeg op de been bleef in De Kuip. Uiteindelijk was een strafschop nodig om een doelpunt te maken. Philippe Sandler kreeg de bal tegen zijn hand en moest douchen. Met zeven minuten extra tijd gaf het direct vol gas. Igor Paixão liet De Kuip ontploffen met een rake kopbal.

Met nog drie minuten te gaan zocht Feyenoord naar de overwinning en kreeg het ook diverse mogelijkheden. Uiteindelijk werd het verlengen voor beide elftallen. Met een man meer wilde Feyenoord het duel snel beslissen, maar kwam NEC tegen alle verwachtingen in op voorsprong. Het antwoord van Feyenoord kwam anderhalf minuut later via Santiago Gimenez. De Mexicaan kopte de 3-3 binnen.

In het tweede deel van de verlening leek de energie weg bij Feyenoord totdat Javairô Dilrosun het opeens op zijn heupen kreeg. De aanvaller passeerde twee man en krulde de bal vervolgens heerlijk in de kruising. 3-4 en daarmee leek de wedstrijd beslist, maar niets was minder waar. NEC kwam drie minuten voor tijd weer op gelijk hoogte uit een standaardsituatie. Strafschoppen moest uiteindelijk beslissing brengen in het voordeel van Feyenoord.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes