Dit is de grootste gevangenis ter wereld

Het land met de meeste gevangenen per 100.000 inwoners, El Salvador, zet sinds enige tijd zoveel criminele bendes achter slot en grendel, dat de gevangenissen elke dag meer uit hun voegen barsten. Als haringen in een ton zitten gedetineerden opgesloten in hun cel.

Met stip op 1

Om de druk op het gevangenissysteem te verlichten, is het spiksplinternieuwe Terrorism Confinement Centre uit de grond gestampt, met een capaciteit van 40.000 met stip op 1 in de lijst van grootste gevangenissen op aarde (op 2: New Bilibid Prison in de Filipijnen met 29.000 gevangenen).

Daarmee is de capaciteit van het totale bajessysteem van El Salvador in één klap meer dan verdubbeld. Goed nieuws dus voor de bijna twee procent van de volwassenen die in El Salvador achter de tralies zit.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes