WHO: zorgen om getroffen gebieden waar we niets van horen

GENÈVE (ANP) – De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich extra zorgen om de gebieden in Turkije en Syrië waar geen informatie vandaan komt sinds de dodelijke aardbevingen. De organisatie meldt dat het in kaart brengen van de schade nog altijd aan de gang is, om te kunnen bepalen waar de meeste aandacht naartoe moet.

“Het is een race tegen de klok. Iedere minuut die voorbijgaat, worden de kansen om slachtoffers levend te vinden kleiner,” zei de directeur-generaal van de organisatie. Het netwerk van medische noodteams is ingezet om de nodige zorg te kunnen leveren. De WHO stuurt ook drie chartervluchten naar beide landen met medische benodigdheden, onder andere voor traumachirurgie.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes