Van der Meijde: ‘Er kwamen gewoon spelers te laat en er gebeurde niets’

Andy van der Meijde heeft maandagavond in de uitzending van Veronica Offside laten weten dat spelers van Ajax regelmatig te laat kwamen onder toenmalig Ajax-trainer Alfred Schreuder. Wesley Sneijder kan het verhaal zich niet voorstellen, maar Van der Meijde is stellig: ‘Ik ga toch niet lopen liegen?’

Het beleid onder Schreuder komt ter sprake als Sneijder een interview van Davy Klaassen aanhaalt. Het plezier bij Ajax is terug en Sneijder haalt daarbij het nieuwe beleid van trainer John Heitinga aan. De trainer gaf aan dat spelers gestraft worden als zij te laat komen op wedstrijddagen. ‘Denk je echt dat Alfred Schreuder geen regels had? Natuurlijk had hij regels’, zegt Sneijder.

Van der Meijde geeft aan dat hij meer informatie heeft en spreekt Sneijder tegen. ‘De spelers kwamen gewoon te laat, hè. Daar begint het al bij. Nu heeft John Heitinga gezegd dat als je niet op tijd bent je niet bij de selectie zit, en dat het niet uitmaakt wie je bent. Dat is duidelijk’, zegt de voormalig buitenspeler, waar Sneijder vervolgens op reageert: ‘En dat was bij Schreuder niet zo?’ ‘Nee, daar kwamen spelers gewoon te laat en gebeurde er niets’, zegt Van der Meijde.

Genee geeft Van der Meijde rugdekking

Sneijder kan het niet geloven, maar Van der Meijde is stellig. ‘Ik ga toch niet lopen liegen?’ Presentator Wilfred Genee geeft Van der Meijde vervolgens rugdekking. ‘Hij heeft het wel uit de eerste hand, hè. Ik heb het ook gehoord: hij gaf die jongens wel heel veel vrijheid.’ Sneijder krabbelt uiteindelijk toch bij: ‘Ja, oké, maar er is een verschil tussen veel vrijheid en die jongens niet bestraffen als ze te laat komen.’

Bekijk hier het fragment uit de uitzending van Veronica Offside

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes