Uitgerekend Van Hooijdonk knikkert NAC uit het bekertoernooi

Sydney van Hooijdonk heeft SC Heerenveen met twee goals naar de kwartfinale van het bekertoernooi geloodst. Op vertrouwd terrein schitterde de spits tegen zijn oude club NAC, onder toeziend oog van zijn vader.

NAC had nog aardig wat vertrouwen getankt op weg naar de bekeravond. De vorige thuiswedstrijd resulteerde onder de nieuwe trainer Peter Hyballa in een 5-1 overwinning op Jong AZ. Als er alsnog een gebrek aan optimisme was in Breda, dan was dat na de zestiende minuut verdwenen. Tom Boere opende met zijn eerste goal voor NAC de score tegen Heerenveen: 1-0. De dertigjarige spits, eind januari overgekomen van SC Cambuur, was er als de kippen bij om te scoren uit de rebound na een redding van Xavier Mous op een doelpoging van Javier Vet.

De thuisploeg hield Heerenveen even aardig in bedwang, maar op slag van rust ging het alsnog mis voor de ploeg van Hyballa. Linkervleugelverdediger Rami Kaib kreeg wel erg veel ruimte en tijd. De Tunesiër koos voor een lage voorzet en daaruit maakte Van Hooijdonk zijn achtste goal van het seizoen. De 1-1 was zonder twijfel een van zijn meest bijzondere doelpunten van het seizoen. Van Hooijdonk doorliep de jeugdopleiding van NAC en verliet de club van zijn jeugd medio 2021 voor Bologna. De 23-jarige aanvaller vierde zijn goal ingetogen, maar kon het niet laten een handkusje te doen richting de hoofdtribune, in de richting van zijn vader. Pierre van Hooijdonk, commissaris technische zaken van NAC, kon een lach niet onderdrukken.

De oude bekende deed NAC vroeg in de tweede helft nog meer pijn. In de aanloop naar de 1-2 was het Milan van Ewijk die kon opstomen. De rechtervleugelverdediger koos ook voor een lage voorzet en weer werd Van Hooijdonk gevonden. De spits plaatste de bal in de verre hoek: 1-2.

Met winteraanwinst Osame Sahraoui als invaller binnen de lijnen, trok Heerenveen de voorsprong over de streep. Het team van Kees van Wonderen mag nog dromen van een finale in De Kuip. In 2009 won Heerenveen de beker voor het laatst.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes