Rachel Hazes geeft persoonlijk toestemming om haar een ‘gecremeerde kroket’ te noemen

Verrassende wending in ‘gecremeerde kroket-gate’: Rachel geeft juice-koningin Yvonne Coldeweijer toestemming om haar een, jawel, gecremeerde kroket te noemen. Dit ondanks dat de rechter een hier een stokje voor stak.

Even resumé: de weduwe van de volkszanger vond dat Coldeweijer een aantal onwaarheden had verspreid over haar relatie met zoon André junior. Iets met een gelekte brief en wat informatie over de periode dat Dreetje in Spanje aan het afkicken was. Kortom, een hoop drama.

Kroket

Zoveel drama zelfs, dat er een rechter aan te pas moest komen, die uiteindelijk in het voordeel van Rachel oordeelde. De video van Coldeweijer moest offline, de roddelkoningin moest een rectificatie plaatsten en, geloof het of niet, Coldeweijer mocht mevrouw Hazes geen gecremeerde kroket meer noemen. Dit omdat het ‘onnodig grievend’ zou zijn. Gebruikt Yvonne die term wel, dan moet ze daar naar eigen zeggen 50.000 euro per keer voor aftikken.

Een opvallende uitspraak, met name omdat het vonnis in strijd zou zijn met het vrije woord. En daar valt zeker wat voor te zeggen, vindt ook Yvonne Coldeweijer zelf. Vandaar dat ze afgelopen maandag heeft laten weten in hoger beroep te gaan.

“Voor de duidelijkheid, dit heeft helemaal niks met Rachel Hazes te maken”, legt Coldeweijer uit in een video. “Dit heeft te maken met de vrijheid van meningsuiting. En dus ga ik het deel waarbij het gaat over Rachel niet meenemen in het hoger beroep. Puur en alleen de uitspraak dat ik die twee ontzettend gezellige woorden niet meer mag zeggen. Want jongens, laten we niet overdrijven.”

Rachel geeft toestemming

Maar dan neemt de zaak een opvallende wending. Rachel, inmiddels ook op de hoogte van het hoger beroep, heeft op Instagram een verklaring gepost. Een bericht waarin ze ingaat op het vonnis van de rechter.

“De rechtszaak tegen Yvonne Coldeweijer ging natuurlijk niet over de gecremeerde kroket”, laat ze weten. Het ging haar vooral om de (mis)informatie die Coldeweijer verspreid zou hebben. Dat de rechter ook heeft bepaald dat Yvonne haar geen gecremeerde kroket meer mag noemen, was voor haar bijzaak.

Sterker: ze geeft nu toestemming om die woorden wél gewoon te gebruiken, blijkt uit haar bericht. Rachel: “Als Yvonne Coldeweijer er nu zo gelukkig van wordt om deze woorden te gebruiken, dan mag ze wat mij betreft gewoon haar gang gaan.” Daarbij meldt ze dat ze via haar advocaat zal laten weten dat er in dat geval ‘geen beroep op dwangsommen wordt gedaan’.

Tot slot benadrukt Hazes nogmaals dat het haar ging om bepaalde verhalen die Coldeweijer het internet op geslingerd heeft, niet om aangebrande snacks. “Ook al ben je dan een soort juice-kanaal, je hoort gewoon de feiten te checken.”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes