Koeman ziet Gakpo worstelen in Liverpool: ‘Dan is dat heel moeilijk’

Cody Gakpo was op het WK in Qatar nog een van de smaakmakers bij Oranje, maar heeft zijn draai bij Liverpool nog niet gevonden. Dat ziet ook bondscoach Ronald Koeman.

Koeman was dinsdag te gast in een nieuwe aflevering Bij Andy in de Auto, een YouTube-show van voormalig profvoetballer Andy van der Meijde. Natuurlijk heeft de bondscoach vooral oog voor de prestaties van (potentiële) internationals. ‘En jonge spelers die naar het buitenland gaan, zoals Gakpo’, zegt Koeman. ‘Dat is allemaal wel goed natuurlijk, want in Engeland ligt het niveau hoger dan in Nederland, maar het zijn ook jonge jongens, hè? Zoals Gravenberch die naar Bayern gaat en niet speelt. Dan is dat moeilijk.’

Koeman haalt vervolgens aan dat Liverpool minder is dan de jaren ervoor en dat dat het spel van Gakpo niet ten goede komt. ‘Dat zie je wel terug, dat hij niet in een elftal terecht is gekomen dat supergoed draait. Dan wordt het voor hem ook moeilijker, als nieuwe aankoop. Dan word je gelijk getest. Als je dan niet scoort of niet belangrijk bent en je wint geen wedstrijden… Dan is dat heel moeilijk, zeker voor een jonge speler. Als dat iemand is van 28 met ervaring… Maar hij is een jonge speler, die daar nieuw is.’

Basisspeler

Manager Jürgen Klopp houdt vooralsnog vast aan Gakpo, die zijn eerste zes wedstrijden bij Liverpool telkens in de basis begon. De voormalig PSV’er wacht nog op zijn eerste doelpunt in het shirt van The Reds.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes