Koeman over ‘zijn’ Ajax: ‘Een geweldig elftal, maar allemaal mannetjes’

Ronald Koeman heeft in het programma Bij Andy in de Auto kort teruggeblikt op het Ajax waar hij tussen 2001 en 2005 mee kwam te werken. Hij was gedurende die periode hoofdtrainer van de club en kreeg met behoorlijke persoonlijkheden te maken.

‘Jullie waren wel een cluppie gasten hoor, bij elkaar’, vertelt de huidige bondscoach aan Van der Meijde. ‘Je had Mido, Zlatan (Ibrahimovic, red.), jij, jullie waren allemaal mannetjes. Je had Van der Vaart, Nigel (De Jong, red.), Heitinga en Wesley (Sneijder, red.) kwam er later nog bij. We hadden een geweldig elftal. Er was talent. Maar jullie waren allemaal mannetjes.’

Dat Van der Meijde een ‘mannetje’ was, is alom bekend. Koeman kreeg er in zijn tijd in Amsterdam dus ook mee te maken. ‘Jij schoot de ballen altijd weg’, weet de oefenmeester nog. ‘Als er een beslissing was van mij of een scheidsrechter en je was boos, dan schoot je de ballen allemaal weg. Dan schoot je ze naar waar de F-Side toen was. Je schoot ze gewoon over het hek weg.’

Later, als trainer van FC Barcelona, kreeg Koeman opnieuw met Ajax te maken. Toen was het echter op zakelijk gebied, want hij wilde Sergiño Dest overnemen. Het lukte Koeman en inmiddels staat Dest op een totaal van 72 wedstrijden in het shirt van de Catalanen. Toch zit de carrière van de rechtsback in het slop, want hij werd verhuurd aan AC Milan en daar komt hij niet aan de bak.

‘Dest is niet minder dan Sergi Roberto’

‘Hij zat bij Ajax en kon ook naar Bayern München, maar wij hadden een rechtsback nodig’, weet Koeman nog maar al te goed. Inmiddels komt Dest niet meer in de plannen van de club voor en daar kan de trainer zich niet geheel in vinden. ‘Ik heb het nooit zo begrepen. Bellerin gaat nu ook weer weg en Dest is echt niet minder dan Sergi Roberto. Hij is een jonge speler en deed het goed op het WK. Ik heb nooit zo begrepen waarom hij weg is.’

Verwacht jij dat Ajax ten koste van FC Twente de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt? Zet in en ontvang 1,50 keer je inzet terug als Ajax doorgaat!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes