Kalokoh op zijn plek bij Ajax: ‘Moest mijn voetballeven professionaliseren’

David Kalokoh wil de supporters vermaken, zo vertelt hij in een interview op Ajax.nl. Woensdag speelt hij met Ajax Onder 18 in de Youth League tegen MTK Boedapest en ook dan is de aanvaller vastbesloten om zijn kwaliteiten te tonen.

De zeventienjarige linksbuiten is sinds 2018 actief in de jeugdopleiding van Ajax. Hij kwam toen over van VVV-Venlo en is inmiddels dus aanbeland in Ajax O18. Kalokoh heeft een gewenningsperiode moeten doorgaan sinds zijn overstap, zo vertelt hij. ‘Er is veel veranderd, maar ik ben eraan gewend. Het is hier allemaal wat harder en de speelstijl is volledig anders. Ik kampte met veel kleine blessures en was niet fit.’

‘Ik moest mijn voetballeven professionaliseren’, zo vat hij het verhaal samen. ‘Letten op mijn voeding en zaken bespreekbaar maken. Voorheen communiceerde ik nooit ergens over en bleef ik kwakkelen. Ik ben nu iedere dag van de week bezig met alles wat ik inneem om zo fit mogelijk te zijn. Ik houd van voetballen en vond het een moeilijke periode. Door veel met de fysio te praten en anders te gaan leven ben ik nu fit.’

Als voetballer is Kalokoh bij het grote publiek nog relatief onbekend. Hij stelt zich voor als een speler die het publiek graag wil vermaken. ‘Veel supporters langs de lijn, daar houd ik van. Ik ben een speler die het publiek graag entertaint. Met meer mensen aan de zijkant, speel ik vaak nog beter. Ik wil mensen langs de kant laten genieten.’

Ajax O18 in de Youth League

Woensdag wacht een wedstrijd tegen MTK Boedapest in de tussenronde van de Youth League. Het dreigt een hard duel te worden, maar Kalokoh wil met Ajax O18 het eigen zo bekende spel blijven spelen. ‘Het is een fysieke ploeg, maar we moeten ons eigen spel spelen. Het is maar één wedstrijd en een tweede kans krijgen we niet. We moeten het afmaken in Boedapest, want het is een mooi toernooi en we willen meer dan dit.’

Verwacht jij dat Ajax ten koste van FC Twente de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt? Zet in en ontvang 1,50 keer je inzet terug als Ajax doorgaat!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes