‘Geen medelijden voor City: PL-clubs hopen bij schuld op verplichte degradatie’

Wordt Manchester City schuldig bevonden aan het overtreden van de financiële regels, dan hoeft de regerend landskampioen niet te rekenen op medelijden van de andere clubs in de Premier League.

De organisatie van de Premier League bouwde de afgelopen negen jaar een dossier op tegen City, dat de Financial Fair Play-regels geschonden zou hebben. Een puntenaftrek behoort tot de mogelijkheden, een aanzienlijke geldboete is een optie, maar het grootste deel van de Premier League-clubs ziet liever een andere straf en hoopt dat City de financiële wanordelijkheden moet bekopen met een reglementaire degradatie. Dat schrijft Sky Sports.

Een verplichte afdaling naar het Championship is op papier de zwaarst mogelijke straf. Naar verluidt is de English Football League (EFL), dat de competitie organiseert, bovendien niets een verplicht om deelname van City te accepteren. Toch zou die straf de voorkeur genieten van een groot aantal Premier League-clubs, dat weinig brood ziet in het met terugwerkende kracht afnemen van landstitels van City. Een boete wordt gezien als te licht.

Aandringen op actie

Opvallend is dat met name clubs van de Big Six, die naast City bestaat uit Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur, aandringen op actie. Dat neemt niet weg dat de Premier League-clubs niet betrokken willen raken in het proces, dat in handen is van een onafhankelijke commissie. City won de Premier League de afgelopen elf jaar liefst zes keer, maar staat in eigen land niet te boek als de meest sympathieke club.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes