Feyenoord-lessen helpen Nelson op weg naar rol in titelstrijd

Reiss Nelson hoopt snel weer van waarde te kunnen zijn voor Arsenal in de strijd om de Premier League-titel. De 23-jarige ex-Feyenoorder is hersteld van een dijbeenblessure en rekent op een nieuwe kans onder Mikel Arteta, die Nelson grote stappen heeft zien zetten in Rotterdam.

Nelson speelde vorig seizoen op huurbasis bij Feyenoord en kwam toen tot 21 optredens in de Eredivisie. Na zijn periode bij de ploeg van Arne Slot was de dribbelaar in de ogen van Arteta eindelijk rijp genoeg voor een serieuze kans bij Arsenal. Nelson vertelt daarover in gesprek met The Athletic: ‘Hij zei in de voorbereiding op dit seizoen dat hij een erg goede verandering zag in mijn mentaliteit en hoe ik zaken benader.’

‘Mikel zei dat het nooit aan mijn talent gelegen heeft, maar dat hij wel het idee had dat ik soms niet besefte wat voor kansen voor mij lonkten’, legt Nelson uit. ‘Dat is iets dat ik heb moeten leren bij Feyenoord. Hij wilde dat ik daar op voort zou borduren bij Arsenal.’

In de periode voor zijn dijbeenblessure was Nelson plotseling belangrijk voor The Gunners. Hij schitterde eind oktober in de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest (5-0). De aanvaller uit de Arsenal-opleiding scoorde in die wedstrijd twee keer en gaf een assist. Dat smaakt naar meer, op weg naar de cruciale fase van het seizoen. Arsenal heeft een voorsprong van vijf punten op nummer twee Manchester City, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft dan de koploper uit Noord-Londen.

Voor Nelson zou de cirkel rond zijn als hij zijn kans grijpt onder Arteta. Als twaalfjarige werd hij in de Arsenal-opleiding al gecoacht door de Spanjaard, die toen in de eindfase van zijn spelersloopbaan al bezig was met het halen van zijn trainersdiploma. Nelson: ‘Toen viel hij al op. Er waren meer spelers die training gaven in de jeugdopleiding, maar zij waren niet zo bezeten als hij. Mikel hielp me onder meer bij oefeningen waar ik een verdediger op moest zoeken. Hij gaf me dan tips over kleine zaken, bijvoorbeeld over hoe ik mijn bovenlichaam het beste kon bewegen in de buurt van een verdediger.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes