Eva Jinek omarmt eigen lichaam: ‘We’ve come a long way’

Eva Jinek (44) heeft een openbaring gehad met betrekking tot haar eigen lichaam en hoe ‘lelijk’ ze daar weleens tegen zichzelf over doet. Het gebeurt allemaal als de presentatrice op weg naar de sportschool een bijzondere tekst hoort.

“Alle haat voor mijn lijf die ik vlak daarvoor nog voelde, trok op als mist in de zon”

In haar nieuwsbrief schetst Eva de weg naar de gym in de auto. Bij een stoplicht voelt ze de riem klemmen bij haar buik en kijkt ze naar beneden. ‘Ik zie een rolletje vet over de riem hangen en in mijn hoofd hoor ik: wie hou je voor de gek met dat sporten van je? Als je wil afvallen moet je minder vreten, idioot.’

Dan hoort Eva een liedje op de radio met de volgende tekst: We’ve come a long, long way together. Through the hard times and the good. I have to celebrate you, baby. I have to praise you like I should.

Door die tekst krijgt Eva een openbaring. ‘De tekst die ik hoor, gaat over mijn lichaam’, schrijft ze. ‘Alle haat voor mijn lijf die ik vlak daarvoor nog voelde, trok op als mist in de zon. We’ve come a long, long way together. Zo voelde het echt.’

Momenten als deze heeft Eva niet vaak, laat ze weten. ‘Dus ik weet wel dat ik ze moet koesteren als ze voorbijkomen. Ben ik nu nooit meer lelijk tegen mijn lichaam? Nee, dat zou een leugen zijn. Maar als ik dat ben, grijp ik altijd terug naar dat gevoel bij het stoplicht.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes