Van der Sar over mogelijke terugkeer Blind: ‘Die boot is gepasseerd’

Edwin van der Sar is het ermee eens dat het vertrek van Daley Blind bij Ajax op een nettere manier had moeten verlopen. De verdediger besloot om Ajax te verlaten nadat hij in onmin was geraakt met trainer Alfred Schreuder. Vervolgens tekende hij bij Bayern München.

‘Daley is een fantastische jongen die veel heeft betekend voor Ajax. We wensen hem alle succes bij Bayern München’, vertelde Van der Sar maandag bij Rondo van Ziggo Sport. ‘Hij had een goed afscheid bij Ajax moeten hebben en dat is niet gebeurd.’

De algemeen directeur van Ajax wilde eigenlijk niet te diep ingaan op de situatie van Blind, maar beaamde wel dat zijn verstandhouding met Schreuder niet goed was. ‘De relatie was niet sprankelend, nee’, vervolgde Van der Sar, die ook toegaf dat Ajax het niet goed aanpakte.

‘Waarom we niet met elkaar zijn gaan zitten om het op te lossen? Dat is een goed punt. Dat had ons bij elkaar kunnen brengen, ja. In eerste instantie zijn de technische mensen daarvoor, maar uiteindelijk ben ik als algemeen directeur overal voor verantwoordelijk.’

De directeur achtte de kans niet groot dat Blind in de zomer, als zijn contract bij Bayern is afgelopen, alweer terugkeert bij Ajax. ‘We hadden met Owen Wijndal al voorgesorteerd op de leeftijd van Daley en Jorrel Hato wordt ook langzaam gebracht. Op dat vlak denk ik dat die boot gepasseerd is.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes