Van Aert noemt zichzelf ‘laffe renner’ na vliegende start Van der Poel: ‘Heb enorm afgezien’

Wout van Aert baalt van zijn manier van rijden bij het WK veldrijden voor elite mannen. De Belg had voorafgaand aan de race nog aangekondigd dat hij een snelle aanval van Mathieu van der Poel verwachtte, maar het was toch echt de Nederlander die cross kleurde en besliste.

‘Ik heb in de eerste ronden serieus afgezien om het wiel van Mathieu te houden én in de sprint maakte ik een fout’, zo analyseert Van Aert na afloop zijn WK bij Sporza. ‘Ik ben teleurgesteld dat ik de koers niet gewonnen heb, maar troostende woorden heb ik vandaag niet nodig. Mathieu was vandaag de beste man in koers.’

Toch denkt Van Aert dat hij zijn Nederlandse concurrent had kunnen kloppen. Hij probeerde het ook wel een paar keer, maar was vooral bezig met verdedigen. ‘Het eerste half uur heb ik enorm afgezien om zijn wiel te houden. Dat zorgde ervoor dat ik de rest van de wedstrijd gedoemd was om als een laffe renner in het wiel te blijven.’

Van Aert had aanval verwacht bij de balken

‘Ook al ben je niet de beste, dan kun je alsnog winnen’, concludeert hij dan. Hij zag in de sprint echter Van der Poel op de grote plaat als eerste aangaan. Dat kwam ook omdat Van der Poel zijn rivaal verraste door net ervoor bij de balken níet aan te gaan. ‘Het verraste me eigenlijk wel dat hij daar niets probeerde.’

Over de sprint zegt hij: ‘Ik zat de volledige koers in mijn hoofd dat ik als tweede aan de sprint zou beginnen. Een pasklaar plan voor dat scenario lag er dan ook niet meteen klaar. Ik maakte de fout om zelf niet meteen aan te zetten. Dan had ik wel meer kans gehad om de overwinning te halen.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes