Spaanse media zien duidelijke trend in titelrace La Liga: ‘Deze klap is voelbaar’

Barcelona heeft zich volgens Spaanse media na de zege op Sevilla definitief ontpopt tot dé titelfavoriet in La Liga. De Catalanen profiteerden tegen Sevilla optimaal van de nederlaag van aartsrivaal Real Madrid bij Real Mallorca.

‘Barça neemt de oprit naar de titel’, schrijft Sport daags na de thuiszege op Sevilla. Barcelona, bij wie Frenkie de Jong negentig minuten in actie kwam, komt door de zege op acht punten van achtervolger Real. ‘Wat een kloof! Deze klap is voelbaar. Barça niet langer een titelkandidaat, maar dé titelfavoriet.’

‘Barcelona beslecht de Sevilla-muur en is meer koploper dan ooit’, aldus Mundo Deportivo. Jordi Alba, Gavi en Raphinha vonden het net voor de Catalanen. ‘Er is nog een hele lang weg te gaan, maar dit Barça speelt als een kampioenselftal en gedraagt zich ook steeds meer zo. Ze zijn solide, competitief en dodelijk.’

‘Als iemand twijfels had over de titelkansen voor Barcelona, dan zijn die weggenomen na de wedstrijd tegen Sevilla en de uitglijder van Real Madrid bij Mallorca. Barcelona heeft zijn tanden gezet in La Liga’, bericht AS.

Marca ziet een duidelijk verschil tussen het huidige Barcelona en Real. ‘Het gat van acht punten toont een duidelijke trend, kijkend naar beide teams: Xavi heeft een jong team samengesteld, hongerig naar prijzen. Real heeft een team wat al alles gewonnen heeft, meerdere keren. Het is tijd voor een nieuwe generatie bij Real’, aldus de Madrileense krant.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes