‘Schreuder-vertrouweling kan na Ajax-ontslag razendsnel aan de bak’

Matthias Kaltenbach lijkt kort na zijn ontslag bij Ajax weer aan het werk te kunnen. De oefenmeester, in Amsterdam werkzaam als assistent van de eveneens vertrokken Alfred Schreuder, kan als assistent terugkeren naar Hoffenheim. De noodlijdende Bundesliga-club is na het aftreden van trainer André Breitenreiter op zoek naar een nieuwe technische staf.

Hoffenheim nam maandag afscheid van Breitenreiter. De nederlaag (5-2) tegen het VfL Bochum van voormalig Vitesse-trainer Thomas Letsch was de druppel voor de clubleiding. Het betekende alweer de zevende verliespartij in negen competitiewedstrijden. Daardoor zakte Hoffenheim weg naar de veertiende plaats en lijkt het zich te moeten gaan opmaken voor een gevecht op lijfsbehoud.

Volgens het Duitse Kicker wordt achter de schermen al druk gewerkt aan een nieuwe technische staf. Kaltenbach is een van de pionnen die volgens het Duitse blad zeker gerehabiliteerd moet worden. Op verzoek van Schreuder werd hij in de zomer nog door Ajax weggekaapt bij Hoffenheim, maar nu hij vertrokken is, denkt de club de assistent weer terug te kunnen laten keren.

Hoofdtrainer wil Hoffenheim Kaltenbach echter nog niet maken. Volgens Kicker komen daar andere kandidaten voor in aanmerking. Een van hen is oude bekende Pellegrino Matarazzo. De 45-jarige trainer werd in oktober ontslagen bij VfB Stuttgart. Voor zijn periode daar was hij al tweeënhalf jaar actief bij Hoffenheim en werkte hij als assistent van hoofdtrainer Julian Nagelsmann.

Opvallender is de naam van Domenico Tedesco. Hij leek onlangs nog bondscoach van België te worden, maar liep die job op een haar na mis. De oefenmeester is opgeleid door Hoffenheim en vertrok als jeugdtrainer in 2017 naar Erzgebirge Aue. In de 2. Bundesliga deed Tedesco het zo goed, dat Schalke 04 hem de kans gaf. Daarna was hij nog actief voor Spartak Moskou en RB Leipzig. De Duitse topclub ontsloeg hem in september.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes