Russische militairen helpen in Syrië met puinruimen

DAMASCUS (ANP/AFP) – Meer dan driehonderd Russische soldaten die in Syrië zijn gestationeerd helpen met puinruimen na de zware aardbevingen die Syrië en Turkije getroffen hebben. Het Russische ministerie van Defensie meldt dat de militairen maandag meteen zijn begonnen met de hulp en dat ze de beschikking hebben over zestig voertuigen. Ze helpen met “het opruimen van brokstukken, zoeken naar slachtoffers en bieden van medische hulp in de gebieden die het meest zijn verwoest”.

De Russische president Vladimir Poetin had eerder al zijn condoleances overgebracht aan de leiders van Turkije en Syrië na de verwoestende aardbeving die daar maandagochtend plaatsvond. Ook zegt hij hulp toe voor de reddingsoperatie. Rusland heeft goede banden met de regering van Bashar al-Assad en speelt een grote rol in de burgeroorlog die Syrië al jaren teistert.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes