Ook Lance Armstrong keek naar het WK veldrijden: ‘Van der Poel en Van Aert zijn rocksterren’

De Amerikaanse wielerlegende blikte in zijn podcast The Move terug op het spannende WK, samen onder meer zijn voormalige ploegleider bij US Postal, Johan Bruyneel, en zijn voormalige ploegmakker en boezemvriend Georges Hincapie.

Armstrong vertelde stomverbaasd te zijn over de uitzinnige sfeer op het WK en was er zelf graag bij geweest. “Bij elke versnelling van Mathieu of Wout, hoorde je het publiek tekeergaan. Dat was echt heel bijzonder.”

En hij had vooral erg veel bewondering voor de twee grote tenoren: ‘Van der Poel en Van Aert zijn rocksterren. Het is hun uitstraling en onderlinge rivaliteit die van dit WK zo’n groot succes maken. Daarvoor komen mensen naar de cross kijken. De sterren maken de show.”

Ook Johan Bruyneel was lyrisch voor de twee. “Ze steken ver boven de rest uit en hebben er tot aan de finish een thriller van gemaakt. Het zijn niet enkel de twee beste crossers in de wereld, het zijn ook de twee beste renners in de wereld, in alle wielerdisciplines.”

Hincapie ziet een grote evolutie met het veldrijden van enkele decennia geleden. “In onze tijd waren crossers goede wegrenners, maar ze waren verre van de beste renners in de wereld. Geen idee hoe dat veranderd is, maar nu zijn de toppers in het veld, Van der Poel, Van Aert en Pidcock, ook de toppers op de weg.”

Het bericht Ook Lance Armstrong keek naar het WK veldrijden: ‘Van der Poel en Van Aert zijn rocksterren’ verscheen eerst op Wieler Revue.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes