Michel Wuyts over Van Aert: ‘Deze klap komt harder aan dan die in de Ronde van 2020, de zuurtegraad vulde het hoofd’

De WK cross eindigde in de sprint waar iedereen naar had uitgekeken. Onderweg waren Van der Poel en Van Aert aan elkaar gewaagd, waardoor een ultieme spurt besliste over het WK veldrijden. Daarin was Van der Poel de slimmere, maar de push van de Nederlander was ook als vanouds. Van Aert kwam immers amper een centimeter dichterbij in de finishstraat.

Michel Wuyts was desondanks kritisch op Van Aert in zijn column voor Het Laatste Nieuws. “Wie ooit uitgekraamd heeft dat Wout van Aert in een sprint bergop Mathieu van der Poel mores zou leren, hij heeft gedwaald en is de details vergeten. Essentiële tekenen, nochtans. Dat Nederlands kampioenschap op de weg, in datzelfde Hoogerheide. Winst van broekje Mathieu, zelfs vanuit verloren positie. Dat de tegenstand mat was? Kom nu. Even doorspoelen.”

Op voor de ex-commentator kenmerkende wijze zet hij zijn punt extra kracht bij. “Dubbele beklimming van de Mûr-de-Bretagne in de Tour, een betoverende demonstratie van explosiviteit en sprintlengte. En moet het bergop zijn? In de Ronde van 2020 nam Van der Poel Wout biljartvlak te grazen. Pats, boem, baf. De Belg in te val van de te korte sprint.”

Ronde 2020

Wuyts vergelijkt de sprint van zondag met die uit de Ronde van Vlaanderen van 2020. “Toen een nog verwerkbare dreun van zeven centimeter. Op dit WK cross bleek Van Aert niets van die Oudenaardse les onthouden te hebben. Tempo eruit, initiatief aan Van der Poel en weg was die. Ongrijpbaar, handen niet eens in de krommingen, die hele Scheldeweg schoof Van Aert geen centimeter dichter.”

Van Aert had het mentaal moeilijk na afloop, zag Wuyts. “Deze klap komt harder aan dan die in de Ronde. Zag je al op het podium. De zuurtegraad was hoog en vulde het hoofd. Daar was het harde besef: in een sprint man tegen man heb ik tegen mijn grootste concurrent op alle fronten een huizenhoog probleem. Stap met dat besef maar het voorjaar in. Maar goed dat Van Aert een stenen kop heeft. Hij zal hem nodig hebben.”

Het bericht Michel Wuyts over Van Aert: ‘Deze klap komt harder aan dan die in de Ronde van 2020, de zuurtegraad vulde het hoofd’ verscheen eerst op Wieler Revue.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes