Mercedes is niet meer te stoppen na winst in Heel Holland Bakt

Mercedes Roggen is na haar winst in Heel Holland Bakt van plan om vooral door te gaan met bakken. De Rotterdamse heeft enorm genoten van haar avontuur en zou graag andere mensen willen inspireren.

“Ik heb zo gevoeld hoe gelukkig bakken mij maakt ondanks dat het avontuur mij echt bloed, zweet en tranen heeft gekost, soms letterlijk”, zegt de 27-jarige Roggen in gesprek met het ANP. Het gevoel van geluk overheerst echter. “Daarom ben ik niet meer te stoppen”, lacht ze.

Roggen won zondag de finale van het populaire bakprogramma op NPO 1. Ze kreeg van de jury de voorkeur boven Jan, Zineb en Amel. De ‘beste thuisbakker van Nederland’ had zich “in een opwelling opgegeven”. “Ik had zoiets van: ‘Weet je wat? Ik doe het gewoon. Laten we eens zien hoe ver ik kan komen’. En dat resulteerde gewoon in de eerste plek.”

Kansen

Het finaleweekend ging echter niet van een leien dakje, weet Roggen nog. Zo viel haar oven twee keer uit, maakte ze een afweegfoutje en vlogen de schroeven uit haar keukenmachine. “Er ging best veel mis en het waren allemaal dingen die ik niet had kunnen voorzien. Des te trotser ben ik op het feit dat ik niet heb opgegeven en gewoon door ben gegaan. Je ziet wat er dan toch nog van kan komen.”

Dat ze wel even de winst kon binnenhalen had Roggen vooraf niet gedacht. “Wel gehoopt. Ik denk dat we met z’n allen heel erg aan elkaar gewaagd waren. Het lag super dicht bij elkaar, het was echt geen uitgemaakte zaak. Dan weet je ook dat er kansen zijn. Ik denk dat ik altijd alle kansen in het leven aangrijp, dus ook deze. Ik ben zo trots dat ik hoge ogen heb gegooid met m’n baksel en uiteindelijk gepiekt heb op het juiste moment.”

Projecten

Roggen is sinds haar winst achter de schermen met “hele leuke projecten bezig”. “Ik sta open voor alle kansen en ja, ik ga dit niet meer uit handen geven. Ik denk dat er voor de zomer nog wel leuk nieuws naar buiten gaat komen om hopelijk ook andere mensen te inspireren met bakken.”

Heel Holland Bakt bestond dit jaar tien jaar. De finale werd zondag door bijna 3,2 miljoen mensen bekeken.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes