Media: Israël gaat vijand Syrië helpen met gewonden na aardbeving

JERUZALEM (ANP) – De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag gezegd dat Israël hulp aan Syrië kan geven op verzoek van Syriërs na de zware aardbevingen in het zuidoosten van Turkije en noordwesten van Syrië.

Hij zei in een toespraak dat hij een Syrisch verzoek om hulp had ontvangen, maar lichtte dat verder niet toe. Syrië en Israël hebben geen diplomatieke betrekkingen en zijn eigenlijk al decennia op voet van oorlog. Hun grens is een wapenstilstandslijn uit 1973.

Netanyahu zei dat hij met een diplomatiek verzoek uit Syrië om humanitaire hulp had ingestemd. Het heeft tot veel speculaties in Israëlische media geleid. Volgens de krant Haaretz heeft niet Syrië maar de Russische diplomatie Netanyahu gevraagd te helpen met het behandelen van Syrische gewonden. Die zouden dan daarvoor naar het noorden van Israël kunnen.

Tientallen landen hebben Turkije hulp aangeboden maar vrijwel niemand het door dictator Bashar al-Assad geregeerde Syrië.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes