Kustwacht VS weert schepen uit wateren rond neergeschoten ballon

WASHINGTON (ANP/RTR) – De Amerikaanse kustwacht stelt een tijdelijke veiligheidszone in rond de wateren waar de vermoedelijke Chinese spionageballon die de Amerikaanse luchtmacht zaterdag neerschoot is terechtgekomen.

De zone van 10 zeemijl voor de kust van het gebied in South Carolina moet verhinderen dat schepen binnenvaren zonder toestemming van de kustwacht en is bedoeld om het publiek te beschermen “tegen mogelijke gevaren in verband met fysieke objecten”. De maatregel in de wateren bij Surfside Beach is van kracht tot tot en met 18 februari.

De Amerikaanse marine is sinds zondag bezig brokstukken van de ballon te bergen. Daarbij wordt de vondst van bijvoorbeeld sensoren en apparatuur om gedetailleerde foto’s te maken verwacht. Onderdelen van de ballon zijn verspreid over een stuk oceaan van 11 kilometer lang terechtgekomen. Het water is daar ongeveer 15 meter diep.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes