Editie NL past rubriek aan op aandringen van Marc-Marie Huijbregts

Wie de weekquiz van ‘Editie NL’ wint, krijgt niks. Of nou ja, de eer. Op aandringen van Marc-Marie Huijbregts (58) brengt het nieuwsprogramma daar nu verandering in.

“Niks is zo niks! Terug naar de groetjes”

Elke zondag is in de weekendeditie van Editie NL te zien hoe passanten op straat onderworpen worden aan de weekquiz. Wie beantwoordt de meeste vragen goed over het nieuws van afgelopen week? Ook Marc-Marie vindt dat een vermakelijk onderdeel van het programma, zegt hij afgelopen weekend in zijn podcast Marc-Marie & Aaf Vinden Iets.

Hij begint positief: “Ze kiezen altijd superleuke mensen uit, heel divers, allemaal door elkaar. Daar doen ze echt hun best voor, dat zie ik ook. Kudos, dat is echt top.” Dan komt de kritische noot: “Dan wint er iemand, maar die wint helemaal niks. Een tijdje geleden hadden ze een beker die ze aan iemand geven, toen hadden ze nog een tijdje dat ze zeiden: ‘Als prijs mag u nu de groetjes doen aan iemand’. Vind ik ook leuk. Maar niks is zo niks!” 

Aaf Brandt Corstius is het met Marc-Marie eens en vindt het op deze manier ‘een anti-climax’. “De groetjes kun je erin houden, want de groetjes kosten niks”, spoort ze aan. Marc-Marie vervolgt: “Als kijker vind je het leuk als iemand dan iets wint, al is het de groetjes doen. Dus ik vind dat Editie NL gewoon dat weer terug moet halen.” Aaf zet het verzoek kracht bij: “Terug naar de groetjes.” Editie NL geeft gehoor aan die oproep. 

In de aflevering van zondag mag Rowan zichzelf de winnaar van de weekquiz noemen. Maar het is vooral haar dochter die wint. Zij mag, mede dankzij Marc-Marie en Aaf dus, de groetjes doen aan iemand thuis. “Groetjes aan papa”, zegt de kleine meid.

Je kunt het schattige fragment hieronder vanaf 15:49 terugkijken: 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes