Driessen positief gestemd over titelkansen Ajax: ‘Gebrek aan ervaring gaat de andere clubs opbreken’

Valentijn Driessen denkt dat Ajax kampioen wordt dit jaar, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. Het gebrek aan ervaring gaat de andere clubs opbreken, denkt de journalist. Hij gaat in zijn nieuwe column in op de titelkansen van alle titelkandidaten.

‘Kampioen worden moet je leren, als club, als trainer en als speler. Wie de meeste ervaringsdeskundigen binnenboord heeft – mits spelers hongerig en niet volgevreten zijn – maakt de meeste kans op de landstitel’, zo schrijft Driessen, die daarnaast van mening is dat deze theorie is afgestoft sinds de herstart van de competitie vanwege het vele puntenverlies van de top-vijf. ‘Stevige tegenstanders, maar toch is het een indicatie. Niet toevallig sinds de herstart van de competitie het landskampioenschap het thema in De Kuip. Angstvallig proberen betrokkenen dit onderwerp te mijden, maar er valt als koploper niet aan te ontkomen. Hoe goed trainers en spelers hun best ook doen.’

FC Twente

Driessen zegt dat FC Twente last heeft met het verwachtingspatroon. ‘Voor het treffen met Ajax en zelfs na het gelijkspel in Amsterdam, toen de Ajacieden met kunst en vliegwerk overeind bleven, wees iedereen naar de Tukkers als titelpretendent.’

De journalist zegt dat dat niet erg is. ‘Het is het lot van clubs die soms meestrijden om het kampioenschap, maar daarin geen structurele rol van betekenis spelen zoals Ajax en PSV. Zeker in Amsterdam moeten ze met de druk van het “moeten” kunnen omgaan. Na het gevonden gelijkspel in De Klassieker in De Kuip werd de Ajax-bus opgewacht bij de Johan Cruijff ArenA door een groep woedende fans. Tevergeefs, omdat gebruik werd gemaakt van een vluchtroute’, aldus Driessen, die zag dat bij clubs als AZ en FC Twente de bus niet werd opgewacht na mindere resultaten.

PSV en Feyenoord

Driessen zegt dat PSV financiële problemen heeft voor de toekomst. ‘Vanwege te grote financiële risico’s afgelopen seizoenen genomen door de twee machtigste rvc-leden Robert van der Wallen en Ton van Veen en directeuren Toon Gerbrands en John de Jong gaat PSV noodgedwongen serieus beknibbelen op het huishoudboekje. De jaarlijkse uitgaven op Champions League-niveau zonder Champions League-inkomsten breekt PSV op. Enige redding is dat de Eredivisie vanaf het seizoen 2024-2025 twee Champions League-tickets te verdelen heeft.’

Het viel Driessen ook op dat afgelopen weekend de fans van Feyenoord paniek toonden op social media. ‘Hoewel social media geen graadmeter hoeft te zijn, viel het op dat het fatalisme onder de Feyenoord-fans na het gelijkspel tegen PSV serieus de kop op stak. Omdat Ajax eenvoudig won bij SC Cambuur en op drie punten van Feyenoord staat en alle titelkansen ondanks alle onrust en slechte resultaten volledig in eigen hand heeft. Waarbij aangetekend dat veel spelers van Ajax hebben ervaren en weten hoe je kampioen van Nederland wordt. In tegenstelling tot de Feyenoorders.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes