Dortmund ontslaat beloftentrainer die Nederlander negeerde

Borussia Dortmund heeft Christian Preußer ontslagen. De 39-jarige oefenmeester had sinds juli de leiding over het beloftenteam van de Bundesliga-club. De opvolger van Enrico Maaßen hield het uiteindelijk maar een half jaar vol.

Valentino Vermeulen verruilde FC Eindhoven vorige zomer voor het beloftenteam van Dortmund, maar kwam onder Preußer nauwelijks aan bod. De Nederlander trok in de winter naar Willem II en had in gesprek met VI weinig goede woorden over voor zijn trainer bij Dortmund. ‘Het was gewoon een wereld van verschil met de vorige trainer. Hij zei niet veel, maar ik kreeg eigenlijk al meteen vanaf het begin het gevoel dat hij mij er niet bij wilde hebben. Zoiets voel je als speler gewoon.’

Na het sluiten van de zomerse transferwindow werd zijn relatie met Preußer steeds slechter, tot het moment waarop de twee niet meer spraken. ‘Het is voorgekomen dat ik alleen maar rondjes mocht lopen. Tot de spelers klaar waren met de groepstraining, dan mocht ik ook stoppen. Eigenlijk is het te gek voor woorden.’

Volgens Ingo Preuß, de sportief directeur van het beloftenteam van Dortmund, was er te weinig perspectief onder Preußer. ‘Zowel op het gebied van de ontwikkeling van het team als de individuele ontwikkeling van spelers.’ Dortmund Onder-23 staat op de zestiende plek in de Derde Bundesliga.

Lees op VI PRO het verhaal van Valentino Vermeulen:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes