Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

De laatste paar weken komt er op FilmTotaal wel vaker een rubriek terug genaamd ‘Topfilms die bijna niemand kent’. Nu zetten we weer een pareltje van 2011 in de spotlights.

Het gaat hier om Tyrannosaur. Deze film werd gemaakt door Paddy Considine. Misschien komt deze naam je wel bekend voor. Laatstgenoemde is voornamelijk actief als acteur (denk bijvoorbeeld maar aan Peaky Blinders en House of Dragon), maar af en toe maakt hij dus zelf ook wel films en met succes.

Film

Na de korte film Dog Altogether kwam Considine met Tyrannosaur. Vergis je niet, dit is geen dinosaurusfilm, maar zeker de moeite waard. De film vertelt het verhaal van Joseph. Hij wordt

wordt geplaagd door zijn drang naar geweld en eindeloze woede, waardoor zelfdestructie zijn enige doel lijkt te zijn.

Op een dag komt hier verandering in. Wanneer hij op de vlucht slaat na een uit de hand gelopen ruzie, gaat hij schuilen in de liefdadigheidswinkel van de christelijke Hannah. Terwijl de twee nader tot elkaar komen, blijkt dat Hannah zelf ook een geheim met zich meedraagt. Een geheim dat verwoestende gevolgen op beide levens zal hebben.

Bekijk de trailer hieronder.

Bekijk de trailer/video

Ontvangst

De film, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Peter Mullan, Eddie Marsan en een briljante Olivia Colman, die de laatste jaren niet meer uit Hollywood is weg te denken, werd erg sterk onthaald. Zo scoort de film op IMDb een hele mooie 7,5 en op Rotten Tomatoes een nette 83%.

Interesse? De film staat in Amerika op grote streamingdiensten zoals VUDU, Amazon Prime en Apple TV+. In Nederland is hij te vinden op Cinemember.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes