De elektrische Volkswagen ID. Buzz is de nieuwe auto van de Wegenwacht

Tegenstanders van elektrisch rijden (en daar zijn er nogal wat van) zullen het hilarisch vinden dat ANWB het een pechvoertuig noemt, maar in dit geval is het geen voertuig dat vaak pech heeft. Het is een voertuig voor mensen die pech hebben. Babyolie is namelijk ook niet van baby’s gemaakt. De ANWB zet nu 30 exemplaren van de ID. Buzz Cargo in als Wegenwacht.

De Volkswagen ID. Buzz van de Wegenwacht heeft in totaal 600 kilo extra spullen bij zich. Hierdoor verwachten Volkswagen en de ANWB dat de actieradius 250 kilometer is. Het opgegeven verbruik (dat sowieso in de praktijk altijd iets minder is) is ruim 400 kilometer. De ID. Buzz heeft een universeel reservewiel, meerdere accu’s, EHBO-trommel en een starthulpinstallatie aan boord.

‘Optioneel kan de nieuwe ANWB-bus ook nog een zogenoemde charger aan de trekhaak meenemen, zodat de ID. Buzz stilgevallen elektrische auto’s ter plekke kan bijladen’, meldt Volkswagen. Zie dit als een soort powerbank. Naast de ID. Buzz rijden er ook al 110 exemplaren van de ID.4 om pechhulp te verlenen. In 2030 wil de Wegenwacht emissievrij zijn.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes