Coldeweijer deelt sneer uit aan Rutte na reactie in zaak-Lammers

Yvonne Coldeweijer heeft honend gereageerd op de reactie van Mark Rutte op de doodsbedreigingen waarmee schrijver Pim Lammers de afgelopen dagen te maken kreeg. De premier stelde dat “het vrije woord een groot goed is in onze rechtsstaat”.

“Groot goed? Ik mag iemand niet eens een iets te lang gebakken snackje noemen anders krijg ik een boete van 50.000 euro”, schrijft Coldeweijer op Instagram. Ze doelt daarmee op de uitspraak in de rechtszaak tussen haar en Rachel Hazes. De rechter vond dat Coldeweijer haar geen “gecremeerde kroket” meer mag noemen.

Mogelijk gaat Coldeweijer de uitspraak nog aanvechten. Afgelopen weekeinde liet ze weten nog te twijfelen over een eventueel hoger beroep.

Rutte stelde overigens in zijn reactie wel dat “alleen de rechter” grenzen stelt. De minister-president reageerde op doodsbedreigingen waarmee schrijver Pim Lammers te maken kreeg. Die bedreigingen waren aanleiding voor Lammers zich terug te trekken als schrijver van het Kinderboekenweekgedicht 2023.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes