Ajax krijgt waarschuwing over opstelling: ‘Mist balans op het middenveld’

Pieter Zwart is van mening dat Ajax niet het hele seizoen in de opstelling kan spelen die het in de wedstrijden tegen Excelsior en SC Cambuur hanteerde. Er werd nationaal succes geboekt tegen de laagvliegers, maar de journalist van Voetbal International wijst naar de weerstand in de komende periode.

‘Als Ajax donderdag (in de bekerwedstrijd tegen FC Twente, red.) in exact dezelfde opstelling speelt, denk ik dat het blijkt dat het lastig is tegen echt serieuze tegenstand. Je hebt de puzzel voorin die nu op een hele goede manier is gelegd, alleen ik denk dat zoiets heel erg lastig is te doen tegen een team als FC Twente.’

‘Je hebt Taylor als controleur staan, die denk niet als controleur, Berghuis volgt altijd de bal en Klaassen staat altijd in de zestien, dus je mist balans op het middenveld’, vervolgt Zwart even later. ‘En je hebt twee vleugelspitsen die allebei naar het centrum gaan, dus dan moeten de backs op een gegeven moment ook gaan opkomen.’

Zodoende denkt de tacticus dat John Heitinga opnieuw naar de tekentafel moet. Zwart schetst twee opties. ‘De eerste optie is dat je Álvarez toch weer naar het middenveld haalt. Dan moet je achterin weer iets gaan doen. Of je moet aan één van de zijkanten gaan kijken of je er meer breedte in kunt krijgen. Tegen FC Twente zou je ervoor kunnen kiezen om met Tadic op links te spelen en Brobbey in de spits.’

Prijzenjacht Ajax

Hoewel het goede gevoel enigszins terug lijkt in Amsterdam, gelooft Zwart overigens niet dat Ajax dit seizoen nog een prijs gaat winnen. ‘Ik geloof niet dat deze samenstelling op de lange termijn een logische compositie is om prijzen mee te gaan winnen. Ik kan me voorstellen dat de 0-5 tegen Cambuur heel veel zand in de ogen strooit in Amsterdam’, waarschuwt hij de club.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes