Ajax kreeg Simons aangeboden: ‘Dat is verkeerd ingeschat’

Ajax heeft in de afgelopen zomer nagelaten om Xavi Simons aan te trekken, zo vertelt Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De club kreeg de voetballer van PSV aangeboden door zijn zaakwaarnemers, maar besloten niet in actie te komen.

‘Het is opvallend, zeker als je ziet hoe hij nu presteert’, oordeelt de Ajax-watcher, die ook begrip voor de keuze van Ajax kan opbrengen. ‘Ik kan me de beslissing ook wel voorstellen, want je hebt hem nog niet heel veel op het allerhoogste niveau aan het werk gezien. Aan de andere kant: als je goed kijkt bij alle Nederlandse vertegenwoordigende elftallen, dan had je hem wel aan het werk kunnen zien. Dat heeft Ajax verkeerd ingeschat.’

Een – volgens Verweij – andere verkeerde inschatting van Ajax, is het wegsturen van Winston Bogarde. Waar hij vorig seizoen nog onderdeel was van de technische staf, was hij dat dit seizoen plots niet meer. Het is een gemis voor de jonge Ajacieden, zo constateert de verslaggever. ‘Hato debuteerde en voor zulke spelers is het doodzonde dat Winston Bogarde weg is bij Ajax. Je hoort ook geluiden van mensen die zeggen: voor dit soort jongens is het essentieel. Timber en een hele hoop andere spelers die met Bogarde hebben gewerkt, hadden een geweldig hoge pet van hem op.’

Het werk van Heitinga

Verder komt hij te spreken over het werk van John Heitinga. Wat hij echt anders doet dan Alfred Schreuder? ‘De opstelling is gewoon wat logischer. Als je ziet hoe Wijndal en Bergwijn voetballen… Bergwijn is nog steeds niet fantastisch, maar je ziet ook in zijn spel tekenen van herstel. Berghuis heeft een geweldige klik met Kudus en ik denk dat de spitspositie – waar hij nu staat – de enige plek is waar je Tadić nog heel goed kunt gebruiken. Als aanspeelpunt met doorbewegende mensen.’

‘Wat heel erg leuk is, is dat hij in zijn tweede wedstrijd Tadic wél naar de kant durfde te halen. Op het moment dat het kon weliswaar, want het stond 0-3’, vervolgt Verweij over nieuwbakken hoofdtrainer Heitinga. ‘Het laten debuteren van Hato is natuurlijk ook typisch Ajax. Hij doet een aantal dingen die goed zijn voor het elftal, maar die de fans ook leuk vinden. Hij probeert zich echt te ontpoppen als een Ajax-trainer.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes