Ajax hoeft Labyad niet te betalen; oud-speler moet Amsterdamse club flink terug betalen

Ajax hoeft Zakaria Labyad geen geld te betalen, zo meldt het Algemeen Dagblad. De voormalig speler van de club eiste bij de arbitragecommissie van de KNVB om Ajax voor de financiële gevolgen van zijn in april opgelopen knieblessure op te laten draaien. Die verzoeken werden vrijdag afgewezen.

In totaal eiste Labyad zo’n 80.000 euro aan medische kosten en een bedrag aan inkomensverlies dat gelijkstond aan het loon dat hij op basis van zijn oude contract over de periode van arbeidsongeschiktheid bij Ajax zou hebben ontvangen, zo schrijft de krant.

Afgelopen vrijdag wees de arbitragecommissie de verzoeken van Labyad af. De op dit moment clubloze speler werd, naast het feit dat alle proceskosten voor zijn rekening komen, veroordeeld tot het terugbetalen van bijna 50.000 euro aan operatiekosten, die Ajax aanvankelijk verrekende met zijn transitievergoeding. Nadat de speler de procedure startte, voldeed Ajax die operatiekosten in november alsnog. Het vonnis van de KNVB betreft een eindvonnis en om die reden kan Labyad niet in beroep.

Labyad scheurde in april vorig jaar tijdens een partijspel op de training van Ajax de kruisband in zijn rechterknie. Enkele maanden liep zijn contract bij de Amsterdamse club af en sindsdien is hij clubloos. Inmiddels is Labyad bijna hersteld van zijn blessure en traint hij mee bij zijn oude club FC Utrecht.

Dit bericht wordt aangevuld.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes