Ajax heeft uitslagen van onderzoeken naar Overmars en cultuur binnen

Ajax is aan de slag gegaan met de uitkomsten van onafhankelijk onderzoek naar het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars en de cultuur binnen Ajax, zo verzekert Edwin van der Sar. In de uitzending van Rondo op Ziggo Sport vertelt de directeur over het proces.

‘De onderzoeken zijn gedaan en daar zijn uitkomsten van. Er is een aantal handvaten die we hebben meegekregen’, vertelt de voormalig keeper van onder meer Ajax en het Nederlands elftal. ‘De RvC leidt het onderzoek op dat vlak en quick wins zijn altijd te maken. Iedereen kijkt op een andere manier naar elkaar. Het is niet altijd leuker en beter, maar wel noodzakelijk in deze tijd.’

Om het vertrouwen op de werkvloer terug te winnen, is er volgens Van der Sar hard gewerkt binnen de club. ‘Er is een vertrouwenscommissie en we hebben onafhankelijk onderzoek laten doen naar de zaken die speelden’, zo zet hij het uiteen. ‘Dat is absoluut niet alleen naar Marc, want er zijn ook andere aspecten, die in alle organisaties tegen het licht worden gehouden. In de komende maanden proberen we er stappen in te maken, om uiteindelijk een betere organisatie te zijn voor iedereen.’

Of Overmars ooit terug kan keren bij Ajax, weet Van der Sar nog niet. De club is immers nog bezig met het proces van het scheppen van duidelijkheid. Hij voelt dat mensen altijd een tweede kans verdienen en hoorde ook Keje Molenaar spreken over een mogelijke terugkeer. De algemeen directeur blijkt niet te spreken over diens teksten. ‘Ik hoorde Keje Molenaar wat roepen op tv, maar daar gaat hij niet over. Hij wordt bij zijn eigen club (FC Volendam, red.) ook niet betrokken. Hij is een goede speler geweest, maar op het moment dat het golfje na een aantal jaren naar beneden gaat, komt die man naar boven en brengt hij allerlei ongefundeerde zaken naar boven.’

Van der Sar ziet geen ineenstorting

Overigens heeft Van der Sar niet het idee dat het bij Ajax totaal in elkaar is gestort na het vertrek van Overmars. ‘Dat ervaar ik niet zo. Voor mij is het afrekenen aan het einde van het seizoen. We zijn nog nooit in een situatie geweest waarin we twaalf spelers zijn verloren, waarvan drie transfervrij. De spelers die zijn gekomen, gaan we in de komende maanden tegen het licht houden. Ze moeten zorgen dat ze genoeg leveren en dan spelen ze.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes